Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S juga zemlje

Izraelci će špijunskim satelitom kontrolirati Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelci su iz baze na jugu zemlje lansirali špijunski satelit, izvijestilo je izraelsko ministarstvo obrane, dodajući kako će se uz pomoć satelita nadzirati nuklearne aktivnosti Irana, prenio je izraelski radio.

Uz satelit lansiran danas, Izrael će imati ukupno šest špijunskih satelita. ‘Prije nekoliko minuta Izrael je lansirao satelit Ofek-9 iz svoje baze Palmachim’, na jugu zemlje’, izvijestilo je ministarstvo obrane, ne objavivši pojedinosti o satelitskoj misiji. No, kako je izvijestio radio, satelit će nadzirati provedbu kontroverznog iranskog nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Radio je također objavio kako je satelit izrađen u izraelskoj tvrtki Izrael Aircraft Industries te da je u orbitu lansiran u pomoć rakete Shavit. 2004. je lansiranje Ofeka-6 završilo neuspješno, jer se satelit, zbog tehničkih problema, srušio u Mediteran.

Izrael, koji se smatra jedinom nuklearnom silom na Bliskom istoku, optužuje Iran za razvijanje nuklearnog programa čiji je cilj proizvodnja nuklearnog oružja, a ne korištenje u civilne svrhe, što Iranci odlučno niječu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene