Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Zaustavite rat"

VIDEO Hamas mu je pobio obitelj, ali ono što je ovaj Izraelac potom poručio dirnulo je ljude u cijelom svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelac kojemu je Hamas ubio roditelje ne traži osvetu i zahtijeva obustavu rata. Ne plače za svojom obitelji, već za svima onima koji će tek izgubiti živote.

Izraelski mirovni aktivist Maoz Inon prije tjedan dana izgubio je oba roditelja u napadu palestinskih militanata na Izrael, međutim, on ne traži osvetu.

Bilha i Yakovi Inon ubijeni su u prvom danu Hamasovoga napada, 7. listopada u svom kibucu u Netiv Ha'Asari, sjeverno od Gaze. Njihov sin je za BBC danas dao intervju koji ljudi diljem svijeta opisuju kao inspirativan zbog pomirljive poruke koju je poslao.

Pročitajte i ovo Muškarac upao u kadar tijekom javljanja uživo Incident u eteru VIDEO Novinaru koji se javljao iz Izraela u kadar upao agresivni muškarac: "Pretvorit ćemo Gazu u prah! Prah!"

"Ne plačem za svojim roditeljima. Plačem za onima koji će izgubiti živote u ovom ratu. Moramo zaustaviti rat. Rat nije rješenje. Molim vas, molim sve gledatelje i slušatelje, da poduzmu sve što je u njihovoj moći da izvrše pritisak na sve koji su relevantni, da se odmah zaustavi rat, da se zamrzne situacija", poručio je.

Osveta ga ne zanima jer zna da će donijeti samo više patnje, patnje kakvu je nažalost sam iskusio.

"Kao obitelj, ne tražimo osvetu. Osveta će samo dovesti do više patnje, do više žrtava. Iako je to bio najstrašniji dan, najstrašniji gubitak za život u Izraelu od osnutka zemlje, bojim se da brojke mogu biti puno veće", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Rat na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Izraelska policija počinje naoružavati civile. Iranci poručuju da je širenje sukoba u neizbježnoj fazi

Broj žrtava samo će rasti - vojnika s obje strane, civila u Gazi.

"Zbog toga plačem i zato mi je bilo jako važno u ovo jako teško vrijeme davati intervjue, zavapiti svijetu: Zaustavite rat. Molim vas. Samo zaustavite rat", rekao je za kraj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene