Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ SUZDRŽANI

Izrael šalje humanitarnu pomoć, ali premijer ne spominje moguću posredničku ulogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Naftali Bennett rekao je u nedjelju da je njegova vlada i dalje "umjerena i odgovorna" u pogledu sukoba koji testira njihove veze s Kijevom i Moskvom.

Govoreći za televiziju nakon tjednog sastanka vlade, izraelski premijer Naftali Bennett nije spomenuo ukrajinske molbe da Izrael posreduje u krizi s Rusijom.

Izrael je oprezan u pogledu sukoba s Rusijom, posebno zbog susjedne Sirije, gdje Moskva ima vojnu moć.

"Molimo se za dobrobit ukrajinskih građana i nadamo se da će se spriječiti daljnje krvoproliće", rekao je Bennett. "Vodimo se umjerenošću i odgovornošću", rekao je.

Rekao je da je Izrael poslao 100 tona humanitarne pomoći Ukrajini, uključujući komplete za pročišćavanje vode, medicinsku opremu i šatore. To će stići za nekoliko dana.

Ministrica unutarnjih poslova Ayelet Shaked, Bennettova osoba od povjerenja, u subotu je rekla za izraelski Channel 12 TV da se molba ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog za izraelskim posredovanjem "razmatra".

Izrael je bio u kontaktu sa svim stranama u sukobu, rekao je visoki dužnosnik ministarstva vanjskih poslova Gary Koren za radio postaju Kan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na jaču podršku Ukrajinski ministar podiže moral: "72 sata otpora! Svijet nije vjerovao, svijet je sumnjao"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kolona 40-ak kilometara VIDEO Reporter Ivan Čorkalo na granici Ukrajine i Poljske svjedočio noćnoj mori svakog roditelja: "Muškarci to tako masovno rade"

Upitan je li relativno tiha osuda Rusije imala za cilj da ostane otvorena opcija Izraela kao posrednika, odgovorio je potvrdno, rekavši: "Točno kako ste to opisali".

Izrael je dom za stotine tisuća imigranata iz Rusije i Ukrajine. Također vodi računa o dobrobiti velikih židovskih zajednica u dvjema zemljama.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene