Okolica Damaska osvijetljena raketama, ilustracija (Foto: AFP)
Okolica Damaska osvijetljena raketama, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Do napada je došlo oko sat vremena nakon što je američki predsjednik Donald Trump kazao kako se SAD povlači iz nuklearnog sporazuma s Iranom.


Sirijski državni mediji izvijestili su večeras kako je Izrael počeo napad na okolicu Damaska te da je sirijska protuzračna obrana srušila dvije izraelske rakete. Državna novinska agencija SANA objavila je kako se napad dogodio u utorak navečer kod Kisweha, južno od Damaska.

Vezani članci Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Zastrašujuća Erdoganova prijetnja Europi: "Ako ovu operaciju proglasite invazijom, poslat ću vam 3,6 milijuna izbjeglica" Dim nad sirijskim gradom Tal Abyad nakon turskog bombardiranja (Foto: AFP) Tursko ministarstvo obrane: Zauzeli smo planirane ciljeve na sjeveroistoku Sirije

Do napada je došlo oko sat vremena nakon što je američki predsjednik Donald Trump kazao kako se SAD povlači iz nuklearnog sporazuma s Iranom, prozivajući Teheran da je "glavni izvoznik terorizma u regiji", piše AP, a prenosi Washington Post.

Izraelska je vojska ranije u utorak priopćila da je uočila "neredovite aktivnosti iranskih snaga u Siriji" zbog čega je lokalnim vlastima na Golanskoj visoravni naređeno da "otključaju i urede skloništa' za zaštitu u slučaju bombardiranja".

Izraelski mediji su istaknuli da nalog za pripremu skloništa nikada nije izdan tijekom sedam godina građanskog rata u Siriji , u kojemu je Izrael formalno neutralan, ali je izvodio udare preko granice na sumnjive položaje iranskih snaga koje podržavaju sirijskog čelnika Bašara al-Asada, prenijela je Hina.