Izraelska vojska objavila je da je napala ciljeve velikog opsega u pojasu Gaze u ranim satima u ponedjeljak, dok su palestinski militanti nastavili ispaljivati rakete prema Izraelu.


Unatoč međunarodnim pozivima za prekid vatre, sukob koji je erumpirao prije gotovo tjedan dana nije pokazao znakove jenjavanja.

Izraelska vojska rekla je da je tijekom noći granatirala domove devetorice viših zapovjednika islamističkog pokreta Hamas. Neki su korišteni kao spremišta oružja, prema riječima izraelske vojske.

Više od 1500 ciljeva napadnuto je u pojasu Gaze, rekao je u nedjelju izraelski premijer Benjamir Netanyahu. Netanyahu je rekao da će se operacija nastaviti "punom silom".

Palestinska je strana rekla da su zračni udari bili najjači dosad u gusto naseljenoj Gazi.

Barem 3100 raketa ispaljeno je na Izrael od početka ponedjeljka, prema riječima izraelske vojske.

Raketiranje u Gazi i Izraelu ne prestaje VIDEO Sukobi i dalje bjesne: Izrael gađao dom čelnika Hamasa, odmah stigao žestok odgovor

Obje su strane rekle da su raketni napadi bili najžešći dosad. Barem 192 osobe su ubijene u Gazi, prema riječima ministarstva zdravstva obalnog teritorija.

Samo u subotu 42 Palestinca ubijena su u napadima izraelske vojske na domove u Gazi, reklo je ministarstvo.

U Izraelu je od raketne vatre od prošlog ponedjeljka ubijeno 10 ljudi, prema izvorima.

Izrael krivi Hamas, islamistički pokret koji kontrolira pojas Gaze, za sve napade koje dolaze odande. Izrael, SAD i Europska unija skupinu su okarakterizirali kao terorističku organizaciju.

Međunarodni diplomatski pokušaju da se smire tenzije imali su malo očiglednog učinka dosad.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju