Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmazda za smrt civila

Izrael pokrenuo zračni napad na pojas Gaze, ubijena djevojčica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi se osvetili za smrt civila, izraelska vojska pokrenula je zračni napad na pojas Gaze! Snajperist u Gazi ubio je u utorak jednog izraelskog civila, a Izrael je uzvratio zračnim udarima na dva Hamasova kampa za obuku i pritom je, prema izjavi dužnosnika bolnice, ubijena jedna palestinska djevojčica.

Muškarac koji je, kako navodi vojska, radio na održavanju izraelske sigurnosne ograde prvi je Izraelac ubijen na granici Gaze u više od godinu dana.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

Njegova smrt, koja je izazvala brzu prijetnju odmazdom premijera Benjamina Netanyahua, dolazi u vrijeme pojačanih napetosti nakon dva napada za koje Izrael sumnjiči Palestince - bombaškog napada na autobus nedaleko od Tel Aviva u nedjelju, u kojemu nije bilo žrtava, i ranjavanje izraelskog policajca u ponedjeljak.

Dužnosnici Hamasa, koji upravlja Gazom, i očevici su izjavili da su izraelski zrakoplovi bombardirali kampove za obuku u Khan Younisu i Al-Bureiju. Očevici su rekli da su izraelski tenkovi granatirali područje istočno od grada Gaze.

Dužnosnici bolnice u Gazi izjavili su da je dvogodišnja djevojčica ubijena tijekom izraelskog napada na kamp u Al-Bureiju. Ona je zajedno s drugim članovima obitelji stajala ispred kuće nedaleko od kampa, a u napadu su ozlijeđena dva njezina brata, kazali su dužnosnici.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za snajperski napad. (Hina)

Ubijen nakon što je traktorom ušao u vojnu bazu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene