Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izolirani slučaj?

Ubijen nakon što je traktorom ušao u vojnu bazu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska ubila je u četvrtak Palestinca koji je traktorom ušao u izraelsku bazu na Zapadnoj obali, objavili su izraelski vojni izvori u petak, dodajući kako je to izolirani slučaj koji nije povezan s terorizmom.

Tridesetogodišnjeg Palestinca u četvrtak navečer ubili su izraelski vojnici nakon što je na silu ušao u jednu izraelsku vojnu bazu u Al-Ram, na Zapadnoj Obali.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

Vojni dužnosnici su rekli da je on djelovao samostalno i da nije član terorističke organizacije, prenio je izraelski državni radio.

Ujak ubijenoga je izjavio da to nije bio napad, već da je njegov nećak pogriješio put i istaknuo da ga nisu trebali ubiti i da su mu mogli pucati u noge.

Prema izraelskom vojnom priopćenju vojnici su otvorili vatru nakon što je 'terorist na traktoru upao u bazu i nekoliko puta pokušao pregaziti jednog vojnika'.

>> FOTO Otkriven 'tunel terorizma'

Brata toga Palestinca je u ožujku 2009. ubio jedan policajac nakon što se budložerom zaletio u policijski automobil i autobus u Jeruzalemu, pri čemu su dvije osobe ranjene.

'U manje od mjesec dana izvedeno je pet teških napada na Zapadnoj Obali, što je izazvao smrt najmanje trojice Izraelaca, naglasio je vojni dopisnik izraelskog dnevnog lista Haaretz.

List Haaretz precizira da niz teških incidenata ne predstavljaju nužno novu Intifadu i precizira da bi inteziviranje nasilja moglo potaknuti Izrael da poduzme preventivne mjere, upozorava vojni dopisnik lista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene