Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelska ofenziva protiv Hamasa u pojasu Gaze nastavlja se šesti dan napadima iz zraka i s mora, dok se izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni sprema otputovati u Pariz na razgovore o krizi, prenose agencije.


Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je da su zrakoplovstvo i mornarica izveli dvadesetak operacija o ponoći u kojima su, među ostalim, gađali zgradu palestinskoga zakonodavnog vijeća, ministarstvo pravosuđa pod Hamasovom upravom, tunele između Gaze i egipatske granice te Hamasovo skladište oružja.

Vezani članci Izvlačenje Suzy Ishkontane Petogodišnja djevojčica sedam je sati bila zatrpana u ruševinama zgrade, u krvavim sukobima sve više stradavaju djeca U Gazi uništene stotine zgrada Uništene ceste, zgrade, stotine mrtvih: Izrael kaže da nema roka za završetak sukoba - ''Ne stojimo sa štopericom. Želimo postići ciljeve''

Prema palestinskim medicinskim izvorima, u izraelskom zračnom napadu čija je meta bio vođa Hamasovog oružanog krila u Rafahu, poginulo je troje Palestinaca, među kojima jedna žena, a najmanje ih je četrdesetak ranjeno

>> Izrael odbacio primirje s Hamasom u Gazi

>> EU traži primirje, SAD proziva Hamas, a Izrael ne odustaje

Žrtve su susjedi vođe Brigada Ezzedina al-Qassama, Abu Anasa Chabane koji nije bio u kući, prema svjedocima. Kuća je razorena, a desetak zgrada u susjedstvu je oštećeno, dodaje se.

Usto, jedan je muškarac ubijen u zračnom napadu na kuću u Jabaliji, na sjeveru pojasa Gaze, pri čemu je više ljudi ranjeno, prema medicinskim izvorima.

Ovim novim napadima broj palestinskih žrtava od početka izraelske operacije u pojasu Gaze, u subotu, popeo se na 399, među kojima je 180 civila, a gotovo 2.000 Palestinaca je ranjeno, kazao je Hassanein.

Glasnogovornik izraelskoga ministarstva vanjskih poslova najavio je da će se ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni danas u Parizu sastati s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem i premijerom Francoisom Fillonom s kojima će razgovarati o tome 'što bi se moglo učiniti na diplomatskoj razini', ali ne i o francuskome prijedlogu o uspostavi 48-satnog primirja u Gazi tijekom kojega bi se dopremila humanitarna pomoć, a koji je Izrael odbio.