Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Livni putuje u Pariz na razgovore

Izrael nastavlja napade u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska ofenziva protiv Hamasa u pojasu Gaze nastavlja se šesti dan napadima iz zraka i s mora, dok se izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni sprema otputovati u Pariz na razgovore o krizi, prenose agencije.

Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je da su zrakoplovstvo i mornarica izveli dvadesetak operacija o ponoći u kojima su, među ostalim, gađali zgradu palestinskoga zakonodavnog vijeća, ministarstvo pravosuđa pod Hamasovom upravom, tunele između Gaze i egipatske granice te Hamasovo skladište oružja.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Prema palestinskim medicinskim izvorima, u izraelskom zračnom napadu čija je meta bio vođa Hamasovog oružanog krila u Rafahu, poginulo je troje Palestinaca, među kojima jedna žena, a najmanje ih je četrdesetak ranjeno

>> Izrael odbacio primirje s Hamasom u Gazi

>> EU traži primirje, SAD proziva Hamas, a Izrael ne odustaje

Žrtve su susjedi vođe Brigada Ezzedina al-Qassama, Abu Anasa Chabane koji nije bio u kući, prema svjedocima. Kuća je razorena, a desetak zgrada u susjedstvu je oštećeno, dodaje se.

Usto, jedan je muškarac ubijen u zračnom napadu na kuću u Jabaliji, na sjeveru pojasa Gaze, pri čemu je više ljudi ranjeno, prema medicinskim izvorima.

Ovim novim napadima broj palestinskih žrtava od početka izraelske operacije u pojasu Gaze, u subotu, popeo se na 399, među kojima je 180 civila, a gotovo 2.000 Palestinaca je ranjeno, kazao je Hassanein.

Glasnogovornik izraelskoga ministarstva vanjskih poslova najavio je da će se ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni danas u Parizu sastati s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem i premijerom Francoisom Fillonom s kojima će razgovarati o tome 'što bi se moglo učiniti na diplomatskoj razini', ali ne i o francuskome prijedlogu o uspostavi 48-satnog primirja u Gazi tijekom kojega bi se dopremila humanitarna pomoć, a koji je Izrael odbio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene