Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradnja treba biti nastavljena u židovskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali po isteku moratorija na jesen, izjavila je izraelska ministrica kulture i sporta Limor Livnat.


'Nema nimalo sumnje: gradnja će se nastaviti na Zapadnoj obali neposredno nakon predviđenog isteka zamrzavanja gradnje' 26. rujna, izjavila je na vojnom radiju Livnat. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu dao je na usvajanje u studenom, pod pritiskom SAD-a, 10-mjesečni prekid židovskog naseljavanja na okupiranoj Zapadnoj obali kao poticaj obnovi mirovnog procesa s Palestincima. Taj proces je prekinut nakon izraelske ofenzive na Pojas Gaze u prosincu 2008. godine. (Hina)

Vezani članci Asher Shalmon i Sanja Vištica Jedan od glavnih izraelskih stratega za borbu protiv korone o masovnom cijepljenju i povratku u normalu: ''Prije godinu dana rekao bih da će pandemija završiti 2021., ali...'' Izrael cijepljenje Bilježe značajan porast novozaraženih i uvode nova ograničenja: ''Učinkovitost postojećih cjepiva slabija je od očekivane''

>> Dvije tisuće prosvjednika protiv izraelskog zida