Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelska vojska objavila je da je započela izgradnju zida, dugog više od kilometra, na granici s Libanonom, u blizini izraelskog naselja Metula.


"Ova gradnja koja je počela u ponedjeljak u suradnji je s Finulom (Snagama UN-a u Libanonu) i libanonskom vojskom. Cilj zida da je da se izbjegnu sukobi na granici", kazala je glasnogovornica izraelske vojske, bez drugih detalja.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Nova pravila za prolaz kroz Sloveniju: Vlada u zadnji tren izmijenila odluku Kolone Užas na granici: Muškarcu (80) pozlilo dok je čekao u kilometarskoj koloni, nije mu bilo spasa

>> Izraelski general: Iran neće napraviti atomsku bombu, to su racionalni ljudi

Izraelski radio objavio je da će zid visok nekoliko metara biti izgrađen kako bi se spriječili napadi na Metulu iz Libanona, te da će njegova izgradnja trajati nekoliko tjedana. U siječnju je izraelska vojska najavila ovaj projekt. Izrael i Libanon su tehnički u ratu, ali vojni dužnosnici dviju zemalja redovno se sastaju pod okriljem Finula kako bi razgovarali o problemima na granici. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.