Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug nekoliko kilometara

Izrael najavio izgradnju zida na granici s Libanonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska objavila je da je započela izgradnju zida, dugog više od kilometra, na granici s Libanonom, u blizini izraelskog naselja Metula.

"Ova gradnja koja je počela u ponedjeljak u suradnji je s Finulom (Snagama UN-a u Libanonu) i libanonskom vojskom. Cilj zida da je da se izbjegnu sukobi na granici", kazala je glasnogovornica izraelske vojske, bez drugih detalja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema mira Rat sve bliže širenju na nova područja: "Moramo biti spremni za ofenzivu ako..." Izraelska vojska - 6 Otvara se nova fronta? Izrael objavio da je spreman za akciju protiv moćne sile: "Kao što uništavamo Hamas, tako ćemo i njih..."

>> Izraelski general: Iran neće napraviti atomsku bombu, to su racionalni ljudi

Izraelski radio objavio je da će zid visok nekoliko metara biti izgrađen kako bi se spriječili napadi na Metulu iz Libanona, te da će njegova izgradnja trajati nekoliko tjedana. U siječnju je izraelska vojska najavila ovaj projekt. Izrael i Libanon su tehnički u ratu, ali vojni dužnosnici dviju zemalja redovno se sastaju pod okriljem Finula kako bi razgovarali o problemima na granici. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene