Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjene prvog zapovjednika vojske

Izraelski general: Iran neće napraviti atomsku bombu, to su racionalni ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef glavnog stožera izraelske vojske general Benny Gantz ocjenjuje da se iranski čelnici koje smatra 'vrlo racionalnim', neće odlučiti napraviti zadnji korak prema proizvodnji nuklearnog oružja.

"Iran će se približiti nabavljanju bombe, ali prvo treba donijeti odluku u tom smislu. Ako iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei to želi, njegova zemlja će krenuti u nabavu atomske bombe, ali prvo treba biti donesena odluka", izjavio je general.

"Mislim da bi to bila velika greška i ne mislim da će Hamenei željeti napraviti taj dodatni korak. Iranski čelnici su vrlo racionalni ljudi", dodao je on.

"No, priznajem da je nuklearni kapacitet u rukama islamskih fundamentalista, koji bi se u nekom trenutku mogli okrenuti drugoj računici, opasan", istaknuo je general Gantz u intervjuu dnevniku Haaretz. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Joe Biden Rastu tenzije Biden prekinuo put zbog iranskih prijetnji: "Posvećeni smo obrani Izraela i podržat ćemo ga"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene