Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izrael je u srijedu nastavio s protjerivanjem nekoliko stotina aktivista uhićenih nakon vojne akcije na humanitarni konvoj za Gazu u ponedjeljak, objavio je izraelski vojni radio.


U ponedjeljak je deportirano 45 ljudi, a u srijedu će ih biti još 250. Njih oko 120, većinom Arapa, već je stiglo u Jordan preko mosta kralja Huseina. Jordanska agencija Petra javlja da se radi o državljanima Jordana, Bahreina, Kuvajta, Maroka, Sirije, Alžira, Omana, Jemena, Mauritanije, Indonezije, Pakistana, Malezija i Azerbajdžana. Iz zračne luke Bena Guriona u Tel Avivu tijekom dana bi trebalo biti deportirano oko 130 turskih državljana.

Ukupno se 682 ljudi iz 42 zemlje nalazilo na šest brodova u humanitarnom konvoju za Gazu. Nakon sukoba na najvećem brodu Mavi Marmari, u kojem je ubijeno devetero civila, svi su prepraćeni u luku Ashdodu i zadržani. Nakon brojnih poziva iz svijeta, izraelska je vlada u utorak navečer odlučila ubrzati proces deportacije. Očekuje se da će posljednji od stranih državljana Izrael napustiti u četvrtak. (Hina)

Vezani članci Koronavirus u Izraelu, ilustracija Procijepili gotovo pola stanovništva pa značajno ublažili mjere: "Prva smo zemlja na svijetu koja se vraća u život!" Ilustracija Svjetski prvak u cijepljenju uvodi COVID bedževe, u restorane mogu samo oni sa zelenim