Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nisu priznali da posjeduju nukearno oružje

Izrael čeka još jednu podmornicu za nuklearno oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska ratna mornarica nabavila je svoju četvrtu podmornicu sposobnu da nosi nuklearno oružje, dodajući svom arsenalu to moćno sredstvo odvraćanja dok napetost s Iranom i dalje raste vezano za navodni iranski program razvoja nuklearnog oružja.

Izrael je naručio šest podmornica klase Dolphin (Dupin), njemačke proizvodnje. Ministar obrane Ehud Barak rekao je u priopćenju da će podmornica unaprijediti izraelsku vojnu moć "u suočavanju s rastućim regionalnim izazovima".

Očekuje se da će nova dizel-električna podmornica, čija je cijena oko 500 milijuna dolara, stići u Izrael 2013., nakon probne plovidbe.

Podmornica je predstavljena izraelskim dužnosnicima na svečanosti održanoj u četvrtak u Hamburgu.

Izraelska mornarica već ima tri podmornice klase Dolphin, za koje se vjeruje da mogu lansirati projektile s nuklearnom bojevom glavom. Međutim, ne postoje dokazi koji ukazuju da je Izrael naoružao svoje podmornice s takvim oružjem, a ta zemlja nikada nije priznala da posjeduje atomsko oružje, iako je rašireno vjerovanje da ga ima. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene