Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izjava Danila Türka povodom Drnovšekove smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovšeka žaljenje je među prvima iskazao sadašnji predsjednik Slovenije Danilo Türk.

U 58. godini života u svojem domu umro je bivši predsjednik države u dugogodišnji premijer Janez Drnovšek. Bivši predsjednik je u zadnje virjeme imao zdravstvene probleme, a nakon predaje predsjedničkih dužnosti u prosincu prošle godine više se nije pojavljivao u javnosti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednici u redovitim kontaktima Josipović kod Tuerka: 'Postoje svi uvjeti za dobro raspoloženje' Slika nije dostupna Nisu spremni na promjene Tuerk: Od EU smo očekivali previše!

Predsjednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je povodom današnje vijesti o smrti nekadašnjeg predsjednika izrazio duboko žaljenje. 

Njegovu izjavu objavljujemo u cijelosti: ' Duboko sam potresen viješću da je teška bolest uzela dr. Janeza Drnovšeka, nekadašnjeg predsjednika Slovenije. Drnovšeka smo u Sloveniji poštovali i doživljavali kao modernog političara, kao čovjeka širokih obzora, kao uspješnog predsjednika vlade i predsjednika republike i kao osobu koja je uložila sve svoje sposobnosti u napredak i blagostanje državljana Slovenije. Njegov doprinos je izniman i u našim srcima upisan je kao istinski vođa. Njegov rad snažno je doprinjeo ugledu Slovenije u svijetu. Dr. Janeza Drnovšeka osobno sam poznavao i velika mi je čast što sam s njim sudjelovao u diplomatskim aktivnostima naše države. Sjećanje na njegov rad ostati će mi kao uzor promišljenosti i mudrosti. U ovom žalosnom trenutku želim izreći duboko žaljenje svim bližnjim, svim državljanima i državljankama Slovenije i poručujem da ću se truditi nastaviti s radom koji će biti dostojan ostavštine Janze Drnovšeka.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene