Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Michel Veillette izbo je svoju 33-godišnju suprugu Nadyju Ferrari-Veillette i potom u obiteljskoj kući podmetnuo požar u kojem je stradalo i njihovo četvero djece.


Nadya Ferrari-Veillette prošli je petak bila iznimno dobre volje jer je njihova 8-godišnja kćer Marguerite, koja je nekoliko dana prije toga bila u Los Angelesu na dječjoj audiciji za modele, unatoč jakoj konkurenciji zaplijenila pažnju nekoliko agencija. Prijateljima je rekla kako im treba 10.000 dolara za fotografiranje, sate poduke i put, te da bi se iz Ohia voljela preseliti u Los Angeles makar samo za vrijeme školskih praznika. Nije ni slutila da joj je to posljednji dan života. 

Vezani članci Dopisivanje na Twitteru, ilustracija Ubojica s Twittera osuđen na smrt: Osam žena i jednog muškarca najprije silovao, a onda ih ubio i raskomadao Slika nije dostupna Majka ubojice strahovala da će ubiti i nju

"Sve je izgledalo u redu tu večer. Michel je krenuo kući i mislili smo da se žuri kako bi stigao prije nego što djeca odu na spavanje", rekla je njegova šogorica Eve Veillette. 

Nekoliko sati kasnije, Nadya je u dvorištu ispred kuće pronađena izbodena, njihovo četvero djece stradalo je u požaru, a 34-godišnji Michel postao je glavni sumnjivac za njihovu smrt supruge, 8-godišnje Marguerite, 4-godišnjeg Vincenta i 3-godišnjih blizanaca Mie i Jacoba.

Policija pretpostavlja da je Michel prvo ubio suprugu, pa potom podmetnuo požar. Iako je tijela troje djece vatra djelomično zahvatila, pretpostavlja se da su umrla od gušenja. Na njima nisu pronađeni tragovi fizičkog nasilja.  

Neutješna majka optuženog Louise Dufault ne vjeruje da je to učinio njezin sin. Cijela je obitelj bila kod nje u Quebecu za Božić i činili su se, kaže, sretni.

Michel bi, ako mu se dokaže krivnja, mogao biti osuđen na smrtnu kaznu.