U američkoj saveznoj državi Nevadi iz tračnica je iskliznuo vlak koji je prevozio vojni eksploziv, oružje i kemikalije, javljaju američki mediji.

Galerija


Vlak je iskliznuo iz tračnica u pustinji u američkoj saveznoj državi Nevadi, ali srećom nije došlo do eksplozije. Vlak je bio na putu prema skladištu američke vojske.

Vezani članci Crkva u Pelhamu (Foto: Google Maps) Pucnjava u crkvi u New Hampshireu: Ozlijeđeno četvero ljudi, napadač je uhićen Donald Trump i Tayyip Erdogan (Foto: AFP) SAD spreman uvesti oštre sankcije Turskoj zbog invazije na Siriju

Nesreća se dogodila na sjeveroistoku zemlje. Nema ozlijeđenih. Obližnja autocesta bila je zatvorena na sat vremena dok nije utvrđeno da nema opasnosti od eksplozije.

Američki mediji javljaju kako je iscurio aluminij-oksid, no prema njihovim tvrdnjama, nije opasan za zdravlje.

"Dobro smo prošli i zbog toga smo vrlo sretni", izjavio je za Reno Gazette Journal poručnik Kevin McKinney iz ureda šerifa okruga Elko.

"U početku smo bili zabrinuti za javnost. Bojali smo se da bi moglo biti opasnih materijala, ali na sreću, utvrđeno je da ništa opasno nije ispušteno u zrak ili na tlo", prenosi Washingtonexaminer.

 

 

Nove optužbe na račun hrvatske policije: "Specijalci ih mlatili i pucali iznad njih"