Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz zatvora u Dohuku u Iraku u subotu ujutro, prokopavši 80 metara dug tunel, pobjeglo je 11 zatvorenika, od kojih su neki osuđeni na smrtnu kaznu, priopćila je uprava zatvora.


'Zatvorenici su prokopali tunel od 80 metara i njime pobjegli', rekao je agenciji AFP upravitelj Sagvan Džamil. 'Nisu ostavili nikakav trag načina na koji su prokopali tunel. Iznenađeni smo', priznao je Džamil i rekao da je otvorena istraga.

Među odbjeglim zatvorenicima četvorica su osuđena na smrt a trojica na kazne doživotnog zatvora, dok su ostali služili kaznu od pet do 15 godina zatvora. Osuđeni su za ubojstva i trgovinu drogom.

Zatvor u Dohuku, 410 kilometara sjeverno od Bagdada, otvoren je 2008. godine, u njemu se može smjestiti 600 zatvorenika a njime upravlja ministarstvo autonomne iračke regije Kurdistana. (Hina)

 

Vezani članci Vibor Vlainić Analiza napetosti na Bliskom istoku: Kakav je odnos snaga između SAD-a i Irana i tko bi u velikom ratu izvukao deblji kraj? Američka zračna baza Al Asad - 5 Zašto je iranska odmazda bila usmjerena baš na "Kamp kolačić"? Golema baza imala je i bazene te vlastite autobusne linije