Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

uživo iz madrida

Ivana Pezo Moskaljov uoči NATO samita: "Od saveznika će se tražiti znatno veća ulaganja u obranu"

Svjetska politička elita preselila se u Madrid, gdje počinje samit NATO-a. Na svečanoj večeri ugostit će ih španjolski kralj i kraljica. Ispred kraljevske palače javila se reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov i kazala koje će teme biti servirane šefovima država i Vlada, kakvu ulogu ima hrvatski predsjednik te što će reći liderima Finske i Švedske.

"Za razliku od Turske koja blokira to pitanje, hrvatski predsjednik neće kočiti želju Finske i Švedske koje kucaju na vrata NATO-a", javila je Ivana Pezo Moskaljov i dodala kako će s čelnicima tih dviju država razgovarati i predsjednik Zoran Milanović koji predstavlja Hrvatsku na samitu. Reporterka Dnevnika Nove TV ističe da je predsjednik znatno ublažio svoj stav, ne protivi se proširenju, ali smatra da treba razgovarati o problemima Hrvata u BiH.

U Madridu nema nikoga iz Vlade. Ni ministra obrane, ni vanjskih poslova. "Oni su već jasno dali do znanja kako strepe od njegovih nepredvidljivih izjava", kazala reporterka te dodala kako su uz Milanovića njegovi suradnici iz Ureda predsjednika, hrvatski veleposlanik pri NATO-u, ali i njegova supruga Sanja Musić Milanović.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar u Dnevniku Nove TV Vojni analitičar o jezivoj ruskoj "čestitki": "Kako bi bilo da EU sad objavi ulazna vrata u Putinovo sklonište? Jesu li oni svojim građanima rekli..."

U utorak navečer biti će organizirana i gala večera.

"S obzirom da je rat u Ukrajini trenutno najveće sigurnosno pitanje razgovarat će se sigurno i o tome. Uoči samita glavni tajnik NATO već je rekao kako će zaštititi istočnih europskih granica. Šalju čak 7 puta više vojnika nego sada. Od saveznika će se tražiti znatno veća ulaganja u obranu, ali i da se izjasne mogu li i do kada naoružavati Ukrajinu", izvijestila je iz Madrida Ivana Pezo Moskaljov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigla nova prijetnja Jeziva ruska "čestitka" početku NATO samita: "Roscosmos objavljuje satelitske fotografije mjesta 'centara odlučivanja'"

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene