Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sin mafijaškog šefa Tota Riine, Giuseppe Salvatore Riina (27), osuđen na drugostupanjskom sudu na osam godina i 10 mjeseci zatvora zbog mafijaškog udruživanja, pušten je iz zatvora zbog sporosti suda koji nije obrazložio kaznu izrečenu na drugostupanjskom sudu, objavio je list Repubblica.


"Salvuccio", kako nazivaju mladog Riinu, napustio je zatvor u crnom "mercedesu". Najmlađi sin mafijaškog šefa Tota Riine i nećak još jednog mafijaša, Leoluce Bagarelle, izašao je iz zatvora na zahtjev odvjetnika Luce Cianferonija koji se žalio na predugo čekanje njegova štićenika u zatvoru na obrazloženje presude. Riina je prvi put osuđen 31. prosinca 2004., a sada je na slobodi.

Vezani članci Slika nije dostupna Osuđen za pripremanje vojnog ustanka: Hrvatski dragovoljac pušten iz zatvora Slika nije dostupna Mafijaški šef uhićen dok je gledao seriju o mafijašima

Giuseppe Salvatore Riina, uhićen 2002., postao je, prema optužbi, točkom oslonca obitelji Riina, reorganizatorom klana njegova oca i upraviteljem golemog mafijaškog bogatstva. Prvostupanjski sud je mladog Riinu osudio na 14 godina i šest mjeseci zatvora, a drugostupanjski sud mu je smanjio kaznu na 11 godina i 8 mjeseci, dok je Vrhovni sud zatražio ponovno izjašnjavanje drugostupanjskog suda na drugoj sudskoj sekciji u Palermu, gdje mu je dodatno smanjena kazna zatvora na osam godina i 10 mjeseci. No, obrazloženje te druge kazne drugostupanjskog suda nije objavljeno, odnosno prošao je rok za njezinu objavu i mladi mafijaš je sada na slobodi.

Sporost talijanskog sudstva je poznata i Italiju je zbog toga Europa više puta kaznila.