Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGINULO NJIH 41

Crne brojke: I dalje raste broj stradalih u urušavanju vijadukta kod Genove

Urušavanje vijadukta Morandi zgrozilo je cijeli svijet (Foto: AFP)
Urušavanje vijadukta Morandi zgrozilo je cijeli svijet (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Urušavanje vijadukta Morandi zgrozilo je cijeli svijet (Foto: AFP) Urušavanje vijadukta Morandi zgrozilo je cijeli svijet (Foto: AFP) Foto: Afp Spasioci tragaju za preživjelima (Foto: AFP) Spasioci tragaju za preživjelima (Foto: AFP) Foto: Afp Urušeni vijadukt (Screenshot: AP) Urušeni vijadukt (Screenshot: AP) Vozač kamiona koji se zaustavio netom prije tragedije nije spreman dati intervju (Foto: AFP) Vozač kamiona koji se zaustavio netom prije tragedije nije spreman dati intervju (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Potraga za preživjelima u Genovi - 1 (Foto: AFP) Galerija 1/5 >>
Još je troje ljudi pronađeno ispod ruševina urušenog vijadukta Morandi u Genovi, čime je broj poginulih u tragediji narastao na 41, prenosi u subotu agencija ANSA.

ANSA piše kako su vatrogasci pronašli tijela devetogodišnje djevojčice i njezinih roditelja uz "potpuno uništen automobil" kojim su putovali.

Pročitajte i ovo Most u Italiji (Foto: AFP) Sumnjali u izjave o sigurnosti Još jedan most s kojeg otpadaju dijelovi: Ekološka skupina spriječila moguću katastrofu sličnu onoj u Genovi Most u Genovi (Foto: AFP) NEMAR U GENOVI? Komadi betona padali su im na kuće i automobile: Godinama upozoravali na most koji je na kraju u smrt povukao 43 ljudi

Agencija prenosi kako je brojka od 41 poginulih i dalje neslužbena jer se tijela trebaju službeno identificirati. Vatrogasci su na Twitteru samo potvrdili pronalazak smrskanog automobila.

Subota je u Italiji proglašena danom žalosti, u skladu s javnim sprovodima koji će se za dio žrtava u Genovi održati u 11:30 po lokalnom vremenu.

Među uzvanicima će biti i predsjednik Sergio Mattarella, no neke od obitelji odlučile su bojkotirati ceremoniju zbog bijesa prema vlastima.

Vijadukt Morandi urušio se u utorak tijekom oluje. Više od trideset automobila i kamiona palo je na tlo s visine od 45 metara.

Smatra se da je tragediju uzrokovao jedan od betonskih nosača sajli, otkrili su inženjeri koji su istraživali nesreću.

Talijanski premijer Giuseppe Conte u petak je započeo proces oduzimanja dozvole privatnoj tvrtki koja je upravljala tim mostom. Tvrtka Autostrade per l'Italia odbacuje svoju krivnju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene