Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istraga zbog ratnog zločina nad Hrvatima 1992. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije podnijelo je zahtjev za pokretanje istrage protiv dviju osoba osumnjičenih za ratni zločin u selu Banski Kovačevac kod Karlovca u ožujku 1992. godine.

Kako je priopćilo Tužiteljstvo, riječ je o predmetu koji je Državno odvjetništvo Hrvatske ustupilo Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije u svibnju ove godine, na temelju Sporazuma o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Zahtjev za provedbu istrage podnesen je protiv dvojice pripadnika tijela sigurnosti samoproglašene SAO krajine i 4. čete 4. bataljuna vojne formacije tzv. SAO krajine, osumnjičenih za ratni zločin, ubojstvo šest hrvatskih civila starih između 70 i 80 godina koji nisu bili izbjegli iz sela zajedno s ostalim stanovništvom.

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije raspolaže dokazima da je od 19. do 23. ožujka 1992. godine P.B. zapovijedio, te potom zajedno s R.V. izvršio taj zločin, pucajući na hrvatske civile Grgu Mihalića, Baru Mihalić, Katu Mihalić, Veroniku Krupić, Maru Lesar i Maru Đerek u dvorištu jedne kuće, nakon čega su njihova tijela bacili u bunar i minirali ga.

Glasnogovornik Tužiteljstva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da je taj slučaj jedan od sedam predmeta koje je Srbija preuzela od Hrvatske, dok je Srbija Hrvatskoj ustupila četiri predmeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene