Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pojedinosti u vezi saslušanja svjedoka, prikupljanja materijalnih dokaza i mogućih vještačenja u istrazi protiv Sretena Jocića, koji se nalazi u pritvoru pod sumnjom za umiješanost u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, neće biti poznati javnosti, prenijeli su u nedjelju beogradski elektronički mediji.


Istražni postupak protiv Jocića, poznatog kao Joca Amsterdam, kako se navodi, biće vođen pod oznakom službene tajne i detalji u vezi sa postupkom biće strogo povjerljivi. Sutkinja srbijanskog specijalnog suda Maja Kovačević Tomić tim povodom objasnila je kako je u sudskoj praksi uobičajeno da se istražni postupci u oblasti organiziranog kriminala, u interesu istrage i povjerljivosti dokaza koji se prikupljaju, označavaju službenom tajnom. Istražni sudac posebnog odjela specijalnog suda u Beogradu pokrenuo je 30. travnja istragu i odredio jednomjesečni pritvor Sretenu Jociću, koji je uhićen 27. travnja, zbog sumnje da je organizator ubojstva vlasnika zagrebačkog tjednika 'Nacional' Ive Pukanića.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Pukanića je trebalo ubiti zbog pisanja članaka o duhanskoj mafiji' Slika nije dostupna U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića

Jocić je prethodno saslušan na zahtjev srbijanskog specijalnog tužiteljstva za organizirani kriminal koje je istražnom sucu posebnog odjela okružnog suda u Beogradu podnijelo zahtjev za provođenje istrage protiv Jocića zbog postojanja osnovane sumnje da je tijekom 2008. na području Srbije i Hrvatske izvršio kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva. Nakon saslušanja pred istražnim sucem, Jocić je prebačen je u Okružni zatvor u Beogradu.