Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanske zdravstvene vlasti pokrenule su istragu o smrti 14-godišnje djevojčice, koja je umrla samo nekoliko sati nakon što je primila cjepivo protiv raka grlića maternice.


14-godišnja Natalie Morton, koja je umrla ubrzo nakon što je u školi u Coventryu primila cjepivo HPV1 Cervarix, sudjelovala je u nacionalnom programu zaštite tinejdžerica od raka grlića maternice. Cjepivo se daje djevojčicama od 12 do 18 godina. Još nekoliko djevojčica u školi loše se osjećalo nakon što su primile cjepivo koje je dosad u Velikoj Britaniji dano u 1,4 milijun doza. Istraživanja pokazuju da se većina roditelja protivi cijepljenju svoje djece.

Vezani članci Moderna Moderna pojasnila zašto je potrebna treća doza: Podaci su različiti od ranijih koji pokazuju da zaštita od Moderninog cjepiva traje duže nego od Pfizerovog Koronavirus, ilustracija Danas gotovo tisuću novozaraženih osoba, preminulo 9 oboljelih: Svaki četvrti zaraženi iz Zagreba

Cjepivo štiti od dva tipa spolno prenosivog humanog papiloma virusa koji uzrokuje 70 posto slučajeva karcinoma grlića maternice. Svake godine od te bolesti umire oko 1.000 žena u Velikoj Britaniji. (Hina)