Obavijesti Video Pretražite Navigacija
14-godišnjakinja

Istražuje se smrt djevojčice umrle nakon cjepljenja protiv HPV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanske zdravstvene vlasti pokrenule su istragu o smrti 14-godišnje djevojčice, koja je umrla samo nekoliko sati nakon što je primila cjepivo protiv raka grlića maternice.

14-godišnja Natalie Morton, koja je umrla ubrzo nakon što je u školi u Coventryu primila cjepivo HPV1 Cervarix, sudjelovala je u nacionalnom programu zaštite tinejdžerica od raka grlića maternice. Cjepivo se daje djevojčicama od 12 do 18 godina. Još nekoliko djevojčica u školi loše se osjećalo nakon što su primile cjepivo koje je dosad u Velikoj Britaniji dano u 1,4 milijun doza. Istraživanja pokazuju da se većina roditelja protivi cijepljenju svoje djece.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Slika nije dostupna Panika među roditeljima Hrvatska koristi isto cjepivo protiv HPV-a kao i Britanija

Cjepivo štiti od dva tipa spolno prenosivog humanog papiloma virusa koji uzrokuje 70 posto slučajeva karcinoma grlića maternice. Svake godine od te bolesti umire oko 1.000 žena u Velikoj Britaniji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene