Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Pored hrvatske granice

Istaknuta zastava IS-a na kući: Policija istražuje slučaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosanskohercegovačka policija i državno odvjetništvo odlučili su reagirati na isticanje zastave i obilježja terorističke organizacije Islamska država (IS) u selu Gornja Maoča kod Brčkog, na što su dan ranije upozorili lokalni mediji, potvrdila je glasnogovornica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Kristina Jozić.

"Poduzimamo mjere u suradnji s drugim policijskim agencijama u vezi s istaknutim zastavama IS-a u naselju Gornja Maoča u dogovoru s Tužiteljstvom BiH", kazala je Jozić.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Na snimkama jedne kuće, koje je objavila TV Federacije BiH (FTV) uz tvrdnju kako je riječ baš o Gornjoj Maoči, vidljiva je visoko istaknuta crna zastava IS, a znakovlje te terorističke organizacije snimljeno je i na jednoj ogradi u blizini.

Zastava ISIL-a zavijorila se nedaleko hrvatske granice

Selo Gornja Maoča na sjeveru BiH već godinama slovi za sjedište radikalnih islamista.

Vođa te zajednice bio je Nusret Imamović, koji je prošle godine nestao, a pretpostavlja se da je u Siriji kao i da se tamo pridružio terorističkoj skupini pod nazivom Frona al-Nusra.

Ostojić: Građani se ne trebaju brinuti zbog terorizma

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je u četvrtak da hrvatske tajne službe "dobro rade" te da se građani ne trebaju brinuti zbog incidenata poput nedavnoga u bosanskom selu Gornja Maoča, blizu granice s Hrvatskom, gdje je istaknuta zastava Islamske Države (ISIL).

"Nije prvi put da se takve situacije događaju u susjednoj BiH. Ja pozdravljam sve aktivnosti sigurnosnih službi koje idu za tim da se smanji rizik od terorizma", rekao je ministar Ranko Ostojić, uoči sjednice Vlade.

Dodao je da hrvatske sigurnosne službe rade dobro svoj posao i da se građani ne trebaju brinuti.

Selo Gornja Maoča, koje pripada Disktiktu Brčko, često se spominje kao sjedište vehabijske zajednice u BiH. U njemu je, prema pisanju medija, jučer istaknuta zastava ISIL-a, a osim zastave na pročelju jedne kuće, istaknuto je još nekoliko obilježja samoproglašene Islamske Države. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene