Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbor bečkih dječaka

'Ispričavamo se za zlostavljanje dječaka u zboru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zbora bečkih dječaka, Walter Nettig, ispričao se zbog zlostavljanja unutar te slavne institucije.

Broj zlostavljanja popeo se na 11, dok ih je još prošli tjedan bilo osam.  'Želimo se ispričati u ime institucije zbora,' izjavio je Nettig, prenosi AP. Rekao je da su na telefon zbora prijavljivani slučajevi koji se tiču više prestrogih metoda discipline, nego seksualnog uznemiravanja. Navodi o seksualnom uznemiravanju tiču se samo pokušaja, a ne stvarnih napada. Dao je riječ da će se obaviti detaljni razgovori s potencijalnim žrtvama i da će se pomoći svakome tko to zatraži. Neki navodni incidenti sežu unatrag 40, 50 godina. Nettig, koji je član zbora od 1940., je rekao da se i on sam sjeća strogih profesora i da je 'čak i mrzio jednog od njih'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Iznimno strogi učitelji' Jedanaest Bečkih dječaka prijavilo zlostavljanje Slika nije dostupna Neprimjerene seksualne izjave Bivši članovi zbora Bečkih dječaka zlostavljani

>> Jedanaest Bečkih dječaka prijavilo zlostavljanje

Glasnogovornica zbora, Helga Longin, potvrdila je Nettigove izjave. 'Doista želimo ovo raščistiti i činimo sve što možemo,' rekla je. Nedavni navodi o zlostavljanju pojavili su se nakon članka u loklanim novinama ranije ovog mjeseca, u kojem je pisalo da se dva bivša člana, koji su sada odrasli ljudi, sjećaju incidenata seksualnog zlostavljanja i 'nemilosrdne discipline'. Zbor bečkih dječaka nije povezan sa Crkvom. Međutim, navodi se podudaraju s nizom izjava o zlostavljanju dječaka od strane članova austrijske Katoličke Crkve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene