Građani tajlandskog grada Nakhona Ratchasime prepričali su što se dogodilo tijekom pucnjave tijekom koje je vojnik ubio 29 ljudi. Neki su se građani zabarikadirali u WC-e ili sakrili ispod stola te potom panično pretraživali internet kako bi došli do informacija koje bi im mogle pomoći.

Galerija


Tajlandski vojnik Jakraphanth Thomma s masovnom pucnjavom započeo u vojnom kampu te ju je potom nastavio u šoping centru. U tom su se sedam katova visokom centru sakrili mnogi građani koji su čuli pucnjeve te su se nakon toga bojali izaći iz zaklona.

Vezani članci Pljačka draguljarnice Blenton s pištoljem pokušao opljačkati draguljarnicu, a na kraju se samo osramotio pred kamerama Stonoga Prizor iz noćne more: U krevet im se zavukla ogromna stonoga, snimka nije za osjetljive

Nattaya Nganiem je bila na putu iz šoping centra kada je čula pucnjeve i vidjela da je "jedna žena histerično istrčala iz centra". Također, vidjela je da muškarca koji je samo ostavio svoj motor i počeo trčati, izvijestio je BBC.

Jedan od svjedoka koji je vidio napadača je rekao Amarin TV-u da je "pucao posvuda i da je bio precizan". Isti je svjedok rekao da je napadač ciljao u glave žrtava te da poznaje jednu osobu koja je ubijena.

Chanathip Somsakul se tijekom napada zabarikadirao na četvrtom katu zajedno s još desetak ljudi te su putem svojih mobitela pokušali doći do informacija o napadu. Međutim, rekao je, bilo je toliko informacija da nisu znali kome vjerovati.

"Svi su bili prestrašeni. Prijatelj koji radi u centru je pričao s muškarcem koji radi za sigurnosnim kamerama i on nam je slao obavijesti o lokaciji napadača", rekao je novinskoj agenciji AFP.

Charlie Crowson, profesor engleskog koji živi u Nakhonu Ratchasimi, je rekao da su "na ulicama bila tijela" te dodao da je u napadu ubijen bivši učenik njegove djevojke.

Napadač nije poštedio ni djecu. Natthawut Karnchanamethee je izgubio svoga 13-godišnjeg sina Ratchanona Karnchanametheea.

"On je moj jedini sin. Dopuštao sam mu da radi što želi. Nikad mu nisam postavljao neka očekivanja. Želio sam samo da bude dobra osoba", rekao je. (Hina)