Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što su piloti točno vidjeli?

Ispod punog Airbusa proletio NLO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neidentificirani leteći objekt proletio je ispod putničkog zrakoplova koji je prevozio oko 200 osoba. Pilot je procijenio da je blizina objekta avionu bila tolika da je mogućnost sudara procijenio visokom.

Oba pilota putničkog zrakoplova Airbus 320 primijetila su neidentificirani leteći objekt te o tome obavijestili kontrolora leta koji pak na svom radaru nije vidio ništa.

Pročitajte i ovo Ilustracija I to se događa VIDEO Avion je trebao poletjeti, a onda je pilot izišao iz kabine i obratio se putnicima: 19 njih odmah je napustilo zrakoplov Pilot Nevjerojatna hladnokrvnost VIDEO Stravičan prizor iz aviona: Golema ptica zabila se u avion, pilot sav prekriven krvlju nastavio letjeti

Odbor Airprox Board UK, koji istražuje tvrdnje o tome kako se putnički zrakoplov gotovo sudario s NLO-om, nije mogao objasniti što je točno bio 'plavi i žuti' objekt koji je prošao ispod Airbusa 320.

>> VIDEO NLO ili čudne svjetleće kugle nad Irskom?

Incident se dogodio 2. prosinca prošle godine iznad Bailliestona u blizini Glasgowa, na visini od 1.066 metara. Čim je vidio da nešto leti oko aviona kojim upravlja, šokirani pilot javio je kontroli leta kako je rizik od sudara visok.

Objekt je proletio stotinjak metara ispod Airbusa prilikom slijetanja zrakoplova u zračnu luku u Glasgowu. 'Objekt je prošao ispod aviona prije nego je itko od posade imao vremena poduzeti nešto. Oba pilota rekla su da je bio plave i srebrno žute boje, prilično velik s malim prednjim dijelom. Kontrolor leta izjavio je kako nije razgovarao ni s kim u tom području niti je misteriozni objekt primijetio na radaru', stoji u izvještaju odbora za saslušanje.

Odbor je također odbacio niz mogućih objašnjenja. 'Detaljnim pregledom radarskih aktivnosti nismo dobili nikakve dodatne podatke koji bi odgovarali opisu pilota', stoji u zaključku Odbora. 'Upravo je nešto prošlo ispod nas. Imate li što u ovom području?', pitao je pilot kontrolora leta nakon što je ugledao objekt.

'Negativno. Nemamo ništa na radaru', rekli su mu u kontroli leta dodavši kako su oni jedini zrakoplov koji u tom trenutku putuje tim područjem.

Nakon slijetanja, pilot je detaljnije izvješće dao kontroli leta u Glasgowu. 'Prošao je stotinjak metara ispod nas. Ne mogu reći u kojem je točno smjeru otišao, ali znam da je u jednom trenutku bio točno ispod nas', ispričao je pilot.

Članovi Odbora koji su ispitivali ovaj neobičan događaja, nisu se mogli složiti oko toga što su piloti vidjeli te je zaključeno kako nemaju dovoljno informacija kako bi ustvrdili uzrok rizika, stoji u izvještaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene