Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srećom, nema ozlijeđenih

Premijerku Islanda usred intervjua prekinuo snažan potres: Pogledajte njezinu reakciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reykjavik i okolicu u utorak je pogodio snažan potres magnitude 5,6, ali nije napravio nikakvu štetu, a samo je nakratko prekinuo i parlamentarnu sjednicu.

Najjači potres trajao je nekoliko sekundi, a uslijedilo je više manjih naknadnih potresa. Parlamentarna sjednica prekinuta je na petnaestak minuta.

U Reykjaviku potres je zaljuljao zgrade, a bio je praćen snažnom tutnjavom.

Prema meteorološkom institutu na Islandu, epicentar se nalazio dvadesetak kilometara od glavnoga grada, u geotermalnoj zoni Seltun.

"Nema ozlijeđenih ni materijalne štete", objavila je civilna zaštita, ali će se ipak provesti inspekcija kako bi se potvrdile te informacije.

Reakcija premijerke

Islandska premijerka Katrin Jakobsdottir u trenutku potresa davala je intervju za Washington Post, a kamere su zabilježile trenutak kada se zatresla soba u kojoj je bila, kao i njezinu reakciju.

''O, moj Bože, potres'', rekla je šokirana premijerka. ''Oprostite, upravo se dogodio potres'', ispričala se u kameru, a zatim i našalila: ''Pa, ovo je Island!'' Poručila je i da je na sigurnom.

Nije prva uhvaćena na kameri

Ovo nije prvi put da je reakcija visokih dužnosnika na potres za vrijeme radnog vremena uhvaćena na kameri. Svijet je obišla i snimka novozelandske premijerke Jacinde Ardern, koja je nakon snažnog potresa u javljaju uživo nasmijala sve izjavom: ''Sasvim pristojan potres.''

Pročitajte i ovo Slabi potres preplašio zastupnika Hrvoja Zekanovića kida nadesno Pogledajte kako je Hrvoje Zekanović reagirao na potres tijekom saborske sjednice

Kamere su zabilježile i našeg saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića, kojega je potres uznemirio tijekom sjednice Hrvatskog sabora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene