Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje

ISIS se opasno približava Mediteranu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
ISIS bi mogao stići do Mediterana ukoliko se u Libiji ne postigne red, sugerirao je tamošnji bivši premijer.

Bivši libijski premijer Ali Zeidan upozorio je da je zbog krađe oružja nakon pada Gadafija, Vlada podložnija aktivnostima džihadista. Zemlja se suočava s jakim borbama između vojnih rivala od kada je Gadafi svrgnut s vlasti tijekom arapskog proljeća 2011.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plavo partnerstvo Osnovan je fond za spas Mediterana: Bit će aktiviran za mjesec dana i ima važan cilj Kruzer Norwegian Viva - 3 Grad na vodi Spektakularan kruzer od 300 metara u zadarskoj luci: Pogledajte kako izgleda i što se sve skriva na njegovoj palubi

Zeidan je pobjegao u Europu nakon što je izgubio povjerenje parlamenta, a njegova se zemlja bori kako bi ispunila vakuum vlasti koji je izazvalo rušenje Gadafija, piše Independent.

Izrazio je zabrinutost da bi teritorij mogao preuzeti ISIS zbog čega bi se neredi u zemlji nastavili. Dodaje kako su neredi sve veći te da su svugdje.

ISIS-ovci primili jasnu prijetnju od onih pred kojima strepi cijeli svijet!

ISIS je sve jači u pojedinim većim gradovima te pokušava regrutirati borce iz rivalskih islamističkih grupa, tvrdi Zeidan. Izrazio je zabrinutost da bi se ISIS mogao približavati Mediteranu.

'Sada je situacija u Libiji pod kontrolom, ali ako Vlada ništa ne poduzme mjesec ili dva, mislim da će situacija izbjeći kontroli. Bit će to veliki rat ovdje, ali i u Europi', rekao je Zeidan.

ISIS je već proglasio kalifat u dijelovima Sirije i Iraka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene