Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajni agent Zapada?

ISIS optužio zapovjednika za špijuniranje: Odrubili mu glavu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici ISIS-a obezglavili su jednog svog zapovjednika pod optužbom da je tajni agent Zapada koji Britancima prodaje informacije.

Abu Ubaida Almaghribi, voditelj zatvora u Aleppu na sjeveru Sirije, bio je zapovjednik zatvora u kojem je bio pogubljeni američki novinar James Foley i još neki zapadni zarobljenici, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Američki vojnici U napadu nisu stradali civili Ubijen jedan od vodećih ljudi ISIS-a: "Planirao je terorističke napade u Europi" Snajperist SDF-a cilja mete ISIS-a (Foto: AFP) IZABRAN NOVI Objavljeni detalji smrti vođe Islamske države: Raznio se samoubilačkim pojasem nakon što je opkoljen

Njegovi kolege nedavno su ga optužili da surađuje s neprijateljem te ga pogubili.

Vjeruje se da je Abu Ubaida Nizozemac porijeklom iz Maroka. Međutim, njegov pravi identitet nije poznat. ISIS tvrdi da je pogubljen dan nakon što je objavljena snimka smaknuća novinara Foleya.

Dramatična ispovijest dječaka iz ISIS-ovog kampa: 'Vidjeli smo razapetog mladića i kamenovanje žene'

Jedan bivši zarobljenik ISIS-a iz Belgije rekao je kako je prošle godine, dok je bio zarobljen u Siriji, zapovjednik zatvora u kojem su bili on i Foley, bio Abu Ubaida.

'I prije su ekstremističke skupine svoje pripadnike optuživali za špijunažu kako bi ih mogli pogubiti', komentirao je izvor iz tajnih službi koji je želio ostati anoniman.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene