Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šire se

ISIS drži libijski grad blizu granice s Egiptom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Derna u Libiji nalazi se samo nekoliko sati Tobruka, gdje su ostaci gadafijeve nekadašnje vlade pobjegli iz Tripolija.

Islamistički militanti odani Islamskoj državi prema izvještajima nekih medija kontroliraju grad Dernu nedaleko od granice s Egiptom, prenosi Time.

Pročitajte i ovo Libija, satelitske snimke - 4 objavljene satelitske snimke Vodena apokalipsa u Libiji: Broj mrtvih raste, na ulicama leže tijela umotana u deke Slika nije dostupna Zelena pozadina VIDEO lažiran? Svima su za 'oko zapeli' divovski džihadisti!

Grad se nalazi svega nekoliko sati od Tobruka, a ISIS bi sad mogao iskoristiti politička previranja u Libiji kako bi napao zapadni dio te zemelj uz mediteransku obalu i naravno, proširio svoj teritorij sad već i na četvrtu zemlju (osim Sirije, Iraka i Egipta gdje je dio islamističkih militanata već prisegnuo lojalnost ISIS-u).

IS dobio pojačanje - Na vjernost im prisegnula egipatska militantna skupina!

Oko 300 do 800 militanata u Derni navodno su okorjeli libijski džihadisti, koji su se borili zajedno s ISIS-om u Ezzoru u Siriji te Mosulu u Iraku.

Čak je i vođa ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadi u jednoj od rijetkih audio snimki objavljenoj prošlog tjedna , najvaio formalno priznavanje nekoliko novih satelitskih grupacija povezanih s ISIS-om, uključujući i libijske džihadiste koji su izrazili odanost takozvanom kalifatu.

Libija je od pada Gadafija, koji je praktički ubijen u linču 2011. godine, u konstantnom previranju i sukobima između frakcija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene