Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjetska prvakinja u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva u petak je priopćila da je pogrešno protumačena njena podrška ruskom zakonu protiv propagande homoseksualnosti, te je dodala da se protivi diskriminaciji homoseksualaca.


'Budući da mi engleski nije materinji jezik čini mi se da su krivo protumačene moje izjave koje sam dala dan ranije. Željela sam reći da ljudi trebaju poštivati zakone zemlje čiji su gosti. No, želim naglasiti da ja poštujem stavove mojih kolega i protivim se diskriminaciji homoseksualaca', priopćila je Isinbajeva, najbolja motkašica u povijesti, koja je na SP u Moskvi okončala karijeru osvajanjem zlatne medalje.

Vezani članci Prizori iz Rusije (Foto: kylker.com) U Rusiji se odvija i svjetsko prvenstvo u bizarnosti: Svaki dan postižu autogolove bizarnim objavama Slika nije dostupna Krvava kiša padala u Rusiji, Englezi tvrde da je kriva njihova pobjeda u crvenim dresovima

>> Papa Franjo: Tko sam ja da sudim homoseksualcima?

Isinbajeva je u četvrtak izjavila da se protivi promociji homoseksualnosti na javnim mjestima.

'Ukoliko dozvolimo promociju svih ovih stvari na ulici imali bi razloga da se bojimo za našu naciju. Smatramo da smo normalni, obični ljudi, i u tradiciji nam je da muškarac treba živjeti sa ženom', izjavila je u četvrtak Isinbajeva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook