Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestale redovnice

ISIL napao crkvu, oteo svećenike u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borci sunitske skupne Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) napali su crkvu u Mosulu na sjeveru Iraka u nedjelju i oteli dvojicu svećenika i redovnicu, objavili su očevici.

Radikalna džihadistička skupina zadnjih je tjedana osvojila velike dijelove sjevernog i zapadnog Iraka, uključivo Mosul i napreduje prema Bagdadu.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Slika nije dostupna Islamističke nevjeste Preobraćenje ili smrt: Irački džihadisti planiraju oženiti otete žene Jazida

Borci ISIL-a, skupine koja se odvojila od terorističke mreže Al Kaide, preuzeli su i dijelove istočne Sirije i tvrde da su otvorili granice između dviju zemalja te su proglasili islamski kalifat.

VIDEO Prva video propovijed vođe ISIL-a: Morate me slušati!

Najviši kršćanski poglavar u Iraku, kaldejski katolički patrijarh Louis Raphael I. Sako kazao je da je u Iraku prije 2003. godine živjelo 1,2 milijuna kršćana, a danas ih je najviše 500.000.

Dvije redovnice i troje siročadi nestali su od utorka u sjevernoj pokrajini koju je zauzeo ISIL.

U protuofenzivi koju je počela iračka vojska kako bi zaustavila napredovanje ISIL-a, zrakoplovi su u području al-Rašidije u sjevernom Mosulu tukli položaje ISIL-a.

U napadu su ubijena dva civila, a 32 su ranjena, kazali su očevici za dpa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene