Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Abu Bakr al-Baghdadi održao je propovijed u džamiji na sjeveru Iraka tijekom koje je svoje štovatelje pozvao da ga slušaju


Abu Bakr al-Baghdadi, vođa islamističke militantne grupe ISIL, u svojoj prvom video propovijedi pozvao je muslimane da ga - slušaju, odnosno da budu poslušni piše BBC.

Džihadisti su Baghdadija imenovali kalifom, a video koji je objavljen i na YouTube-u vjerojatno je snimljen u petak tijekom propovijedi u džamiji na sjeveru Iraka.

Brutalan i ekstreman: Je li svijet dobio novog Osamu bina Ladena?

Vezani članci Slika nije dostupna Brutalni islamisti zaprijetili američkom predsjedniku i Bijeloj kući - I to kako! Slika nije dostupna VIDEO Američka vlada objavila snimke zločina islamskih militanata

U propovijedi je pohvalio uspostavu islamske države koja je od strane ISIS-a proglašena prošlu nedjelju. Također, napomenuo je da nije tražio poziciju kalifa ili vođe nazivajući je teretom.

'Ja sam vaš vođa, iako nisam najbolji među vama. Zato ako vidite da sam u pravu podržite me, a ako vidite da sam u krivu savjetujte me', poručio je štovateljima.

Stručnjaci tvrde da se militantni vođa nikad ranije nije pojavio u videu, iako postoje njegove fotografije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook