Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 72 sata

Irska: Hrvatskom državljaninu produljen pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskom državljaninu i ženi iz SAD-a, uhićenima u Irskoj među sedam osumnjičenih za planiranje ubojstva švedskog karakaturista Larsa Vilksa, produljen je pritvor za 72 sata, izvijestila je irska televizija RTE na web stranici.

Muškarac i žena dovedeni se pred posebno vijeće Okružnog suda Waterford, koje im je produljilo pritvor. Večer prije, pred isti je sud izvedno petoro uhićenih u istoj istrazi, tri Alžirca, Libijac i Palestinac, kojima je pritvor također produljen za 72 sata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez težih ozljeda Moskva: Hrvatski državljanin napadnut u razbojstvu Slika nije dostupna Uhićen osumnjičenik za ranjavanje hrvatskog državljanina

>> Irska: Uhićena sedmorka zbog planiranja ubojstva švedskog karikaturista

Lars Vilks je 2007. u jednom listu u švedskom Orebrou objavio karikaturu islamskog proroka Muhameda s psećim tijelom, zbog čega je teroristička mreža Al Kaida za njegovu glavu raspisala 100,000 dolara nagrade. U istrazi iste urote za ubojstvo Vilksa u SAD-u je uhićena Colleen LaRose, zvana 'Fatima LaRose' i 'Jihad Jane', koja je imala jednu u središnjih uloga u uroti, prema medijskim izvješćima u SAD-u. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene