Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatskom državljaninu i ženi iz SAD-a, uhićenima u Irskoj među sedam osumnjičenih za planiranje ubojstva švedskog karakaturista Larsa Vilksa, produljen je pritvor za 72 sata, izvijestila je irska televizija RTE na web stranici.


Muškarac i žena dovedeni se pred posebno vijeće Okružnog suda Waterford, koje im je produljilo pritvor. Večer prije, pred isti je sud izvedno petoro uhićenih u istoj istrazi, tri Alžirca, Libijac i Palestinac, kojima je pritvor također produljen za 72 sata.

>> Irska: Uhićena sedmorka zbog planiranja ubojstva švedskog karikaturista

Vezani članci Slika nije dostupna Među uhićenim vehabijama i hrvatski državljanin Slika nije dostupna Moskva: Hrvatski državljanin napadnut u razbojstvu

Lars Vilks je 2007. u jednom listu u švedskom Orebrou objavio karikaturu islamskog proroka Muhameda s psećim tijelom, zbog čega je teroristička mreža Al Kaida za njegovu glavu raspisala 100,000 dolara nagrade. U istrazi iste urote za ubojstvo Vilksa u SAD-u je uhićena Colleen LaRose, zvana 'Fatima LaRose' i 'Jihad Jane', koja je imala jednu u središnjih uloga u uroti, prema medijskim izvješćima u SAD-u. (Hina)