Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski državljanin Mladen Obrad, koji je prošli tjedan pretučen u Moskvi, operiran je i nalazi se u bolnici, objavilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.


Obrad, koji je napadnut pred zgradom u kojoj stanuje u Moskvi, operiran je i napad ne bi trebao ostaviti teže tjelesne posljedice, navode u ministarstvu. Po informacijama kojima raspolaže MVPEI, riječ je o razbojstvu, a moskovska policija i liječničke službe trebale bi u srijedu popodne objaviti pojedinosti o cijelom slučaju.

>> U Moskvi pretučen hrvatski državljanin

Vezani članci Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, i Domagoj Mikić Dvije škole, dva incidenta: "Bojim se da se djeca u školi sve manje osjećaju sigurno, da se nasilje iz obitelji i društva prelijeva i tamo" Zabijen nož u stol Drama u zagrebačkoj školi: Pijan uletio na roditeljski sastanak, mahao nožem pa ga zabio u stol. Svladao ga bivši pripadnik ATJ Lučko

Obrad je pod stalnom liječničkom skrbi, a djelatnici hrvatskog veleposlanstva u Moskvi u stalnom su kontaktu s njim i članovima njegove obitelji te mu pružaju svu potrebnu pomoć koja je uobičajena u takvim slučajevima, kažu u MVPEI-u. Pozivajući se na izvore iz moskovske policije, ruski mediji objavili su da je 4. travnja u 22.15 sati po moskovskom vremenu Obrad (1938.) dovezen u bolicu s teškim ozljedama glave. Po riječima očevidaca, pretukle su ga dvije nepoznate osobe ispred njegove zgrade, a po jednoj od verzija svrha napada je pljačka.