Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sukobi u Izraelu

Iranski predsjednik: "Cionistički režim i njegovi pristaše moraju biti smatrani odgovornima"

Ebrahim Raisi
Ebrahim Raisi Foto: Afp
Iran podupire legitimnu obranu palestinske nacije, rekao je u nedjelju iranski predsjednik Ebrahim Raisi, dodajući da su "cionistički režim i njegovi pristaše odgovorni za nestabilnost u regiji".

Palestinska islamistička skupina Hamas iznenadila je u subotu Izrael najvećim napadom u više desetljeća na koji je Izrael odmah odgovorio. Poginulo je ukupno gotovo tisuću ljudi.

"Iran podupire legitimnu obranu palestinske nacije", rekao je iranski predsjednik Ebrahim Raisi, pozivajući "muslimanske vlade" da potvrde svoju potporu.

Pročitajte i ovo U sudaru smrtno stradala dvojica motociklista Očevid u tijeku Policija objavila detalje teške prometne nesreće u kojoj su poginula dvojica motociklista

"Cionistički režim i njegovi pristaše... moraju biti smatrani odgovornima", kazao je, a prenijela je novinska agencija Tasnim.

Iran održava bliske veze s Hamasom i Islamskim džihadom i bio je među prvima koji je u subotu pozdravio ofenzivu Hamasa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Masovni sudari Jezivi prizori na ulicama: Gotovo tisuću ptica pronađeno nepomično na podu, padale su s neba - "To je vaša najgora noćna mora"

"Muslimanske vlade trebaju se pridružiti muslimanskoj zajednici u potpori palestinskoj naciji", dodao je.

Na kraju svoje poruke pozdravio je "otpor Palestine, Libanona i Sirije, Iraka, Afganistana i Jemena, herojsku Gazu koja se odupire, Hamas i Islamski džihad i sve pokrete otpora".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene