Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni za pregovore

Rohani: ' Spremni smo za pregovore o nuklearnom programu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi iranski predsjednik Hasan Rohani svoju je prvu konferenciju za tisak iskoristio kako bi ponudio maslinovu grančicu Sjedinjenim Državama u dugotrajnim pregovorima o spornom nuklearnom programu Teherana te potaknuo nade u okončanje spora nakon godina zastoja.

Rohani, kojega zapad smatra razmjerno umjerenim čelnikom, rekao je da je 'ozbiljno odlučan' riješiti spor te da je spreman stupiti u 'ozbiljne i sadržajne' pregovore kako bi se to ostvarilo.

Rohani je rekao i da Iran neće odustati od svog nuklearnog programa kojega će provoditi na 'temelju međunarodnih zakona'.

'Nećemo se odreći prava nacije", rekao je 64-godišnji iranski predsjednik. 'No mi smo za pregovore i komunkaciju. Spremni smo, ozbiljno i bez gubljenja vremena, ući u pregovore koji su ozbiljni i sadržajni u odnosu na drugu stranu'.

Pročitajte i ovo Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju Slika nije dostupna satelitski navođena strojnica Iran otkrio kako je smaknut šef nuklearnog programa: "Zumiralo ga oružje pomoću napredne kamere"

>>Iran: Predsjednik položio prisegu

'Ako je druga strana spremna poput nas, onda sam siguran da će zabrintuosti obje strane biti uklonjene kroz pregovore u ne tako dugom razdoblju', rekao je.

Kritičari Irana kažu da je ta zemlja ranije pregovore o nuklearnom programu već koristila za taktiku odugovlačenja, istodobno razvijajući tehnologiju za proizvodnju nuklernog oružja, što Teheran niječe. Iran tvrdi da mu je atomska energija potrebna za opskrbu energijom i medicinske potrebe. (Hina.hr)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene