Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hasan Rohani

Iran: Predsjednik položio prisegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Hasan Rohani položio je u nedjelju prisegu pred parlamentom, a očekuje se da će tijekom dana imenovati članove vlade za koje je rekao da će biti istaknute osobe različitih političkih orijentacija.

'Uz sveti Kuran i pred cijelim narodom, prisežem svemogućem Bogu da ću štititi službenu vjeru Islamske Republike Iran kao i ustav države', rekao je on na svečanosti u parlamentu koju je prenosila državna televizija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Javier Milei Održao prvi govor Prisegnuo Javier Milei, novi argentinski predsjednik: Veliki je obožavatelj Donalda Trumpa

>> Iran osudio stavljanje Hezbolaha na 'crnu listu'

Rouhani, koji je na izborima uvjerljivo pobijedio konzervativne suparnike, najavio je da će voditi pomirljivu vanjsku politiku kako bi ublažio međunarodne sankcije uvedene Iranu zbog njegova spornog nuklearnog programa.

Prema iranskoj televiziji, za ministra vanjskih poslova predložio je bivšeg iranskog veleposlanika pri UN-u Javada Zarifa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene