Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski i ruski mediji objavljuju izjavu iranskog ministra koji tvrdi da je Osama bin Laden odavno umro.


Iranski obavještajni ministar Heidar Moleshi izjavio je kako Teheran ima dokaze da je vođa Al Qaide Osama bin Laden umro od bolesti davno prije akcije SAD-a u kojoj je on navodno ubijen, prenosi agencija FARS.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Bush je bio glup predsjednik, naravno da Osama nije bio u pećini' Slika nije dostupna 'Smrt bin Ladena je veliko olakšanje za svijet'

Podjsjetimo, 2. svibnja američki predsjednik Barack Obama obznanio je kako je najtraženiji svjetski terorist ubijen u kompleksu u pakistanskom gradu Abbottabadu te da su ga ubili američki komandosi u brzoj i tajnoj vojnoj operaciji.

'Mi imamo precizne informacije kako je bin Laden preminuo od bolesti prije dosta vremena', rekao je Moleshi. 'Ako su američka obavještajna služba i vojska doista ubile bin Ladena, zašto ne pokažu njegovo tijelo i zašto su ga bacili u more?', pita se Moleshi.

Bin Ladenovo tijelo pokopano je na morskoj pučini u manje od 24 sata nakon ubojstva, a DNK test potvrdio je kako se radi upravo o bin Ladenu. Ipak, fotografije Bijela kuća neće objaviti, jer kako kaže njihov glasnogovornik Jay Carney, ne žele pokrenuti nasilje i nepotrebnu propagandu.