Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iranska nuklearka Bushehr pred završetkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranska nuklearna elektrana Bushehr uskoro će biti gotova i paljenje reaktora postat će "nepovratno", objavila je u utorak ruska državna agencija koja gradi tu elektranu.

U skladu s ugovorom vrijednim milijardu dolara, Rusija je već isporučila nuklearno gorivo za elektranu Bushehr na obali Perzijskoga zaljeva u jugozapadnome Iranu. Iranski dužnosnici kažu da će reaktor uskoro biti upaljen.

Pročitajte i ovo Potraga za helikopterom devet mrtvih u Iranu VIDEO Pogledajte kako je dron otkrio gdje se nalazi helikopter u kojem je poginuo predsjednik Mjesto pada helikoptera u Iranu velika tragedija VIDEO Objavljena snimka s mjesta pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik

Prema riječima glasnogovornice Atomstrojeksporta, tvrtke koja gradi elektranu, direktor te tvrtke u ponedjeljak je rekao da je posao blizu završetka.

"Atomstrojeksport će u razdoblju od prosinca 2008. do veljače 2009. obaviti tehnološki rad u Bushehru i time će iranska nuklearka ući u ireverzibilno stanje", prenijela je glasnogovornica riječi predsjednika tvrtke Leonida Reznikova.

Rusija je 1995. potpisala ugovor o gradnji elektrane na lokaciji staroga projekta koji je još sedamdesetih počeo njemački Siemens. Siemensov projekt prekinule su iranska revolucija 1979. i iransko-irački rat 1980.-1988.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene