Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja islamu

Iran zabranio Barbie, pozatvarali dućane koji ih prodaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je objavio rat američkoj industriji - lutaka. zabranili su prodaju popularne Barbike i pozatvarali dućane koji su tu lutku imali na policama.

Associated Press prenosi kako su iranske vlasti u Teheranu zatvorile sve dućane, koji su u datom trenutku na policama imali izloženu Barbie lutku. Ta igračka je na 'piku' iranskih religioznih vođa još od 1996. godine, no ipak su se mogle prodavati po dućanima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Visoka, niska... Kultna lutka potpuno se promijenila Slika nije dostupna Prljava kampanja Josipović: Potvrđena moja ocjena da je 'plan Barbika' kreirala desnica

Ovog tjedna iranska 'moralna policija' savjetovala je vlasnicima dućana da se obuzdaju od prodaje Barbika. Iran ima i alternativu za Barbie, u obliku lutki Sare i Dare, ali one nisu niti izbliza popularne kao plavokosa američka lutka.

Ipak, Iran nije jedina zemlja koja je zabranila Barbie, jer to 2003. godine napravila i Saudijska Arabija, koja je tu lutku proglasila prijetnjom islamu zbog oskudne odjeće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene