Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će potrebno i par tjedana više

Iran: Rok za nuklearni sporazum mogao bio biti produljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rok koji su si sami nametnuli Iran i šest svjetskih sila za postizanje konačnog nuklearnog sporazuma mogao bi biti produljen, javila je iranska državna televizija.

"Rok bi mogao biti produljen i pregovori bi se mogli nastaviti nakon (roka) 30. lipnja", izjavio je iranski nuklearni pregovarač Abas Arkči.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un Nakon pogibije Sjevernokorejski vođa Kim uputio: "Raisijeva smrt je veliki gubitak za Iran" Poljski predsjednik Andrzej Duda Duda na udaru kritika Poljaci pobijesnili na svog predsjednika: "Oplakuje kriminalca i Putinovog saveznika"

"Nismo vezani određenim vremenom. Mi želimo dobar sporazum koji će uključiti naše zahtjeve", istaknuo je.

Francuski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Gerard Araud izjavio je u utorak da sporazum neće biti postignut u roku jer će još trebati dogovoriti tehničke detalje.

Obama prima čelnike Perzijskog zaljeva, obećava da će pripaziti na Iran

Po njegovim riječima, moglo bi biti potrebno još nekoliko tjedana u srpnju kako bi se završili tehnički aneksi sporazuma.

Iran i svjetske sile nastavili su pregovore u Beču u srijedu kako bi prevladali preostale razlike u pregovaračkim pozicijama prije isteka roka. Oni su 2. travnja postigli okvirni sporazum oko rješavanja pitanja iranskog nuklearnog programa, što je temeljna etapa na putu do konačnog sporazuma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene