Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domet između 300 i 700 kilometara

Iran pokusno ispalio rakete srednjeg dometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranci su u ponedjeljak obavili pokusno ispaljivanje raketa srednjega dometa Šahab 1 i 2, izvijestila je državna televizija, samo dan nakon što su pripadnici elitne Revolucionarne garde, u sklopu vojnih vježbi, ispalili nekoliko raketa kratkoga dometa.

Vojne vježbe održavaju se usred pojačanih napetosti zbog iranskih nesuglasica sa Zapadom u pogledu nuklearnog programa te zemlje i objave Teherana da gradi i drugu nuklearnu tvornicu za obogaćenje urana. Informacija o nuklearnoj tvornici južno od Teherana čini još važnijim i hitnijim sastanak šest velikih svjetskih sila i iranskih predstavnika 1. listopada u Ženevi.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Domet jutros ispaljenih raketa Šahab 1 i 2 je između 300 i 700 km. Iranci su najavili da će se tijekom dana obaviti pokusno ispaljivanje raketa tipa Šahab 3 dometa 2.000 km koje, prema tvrdnjama analitičara, mogu dosegnuti Izrael i američke vojne baze u Zaljevu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene