Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivene nelogičnosti

Iran lažirao lansiranje majmuna u svemir?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako je Iran uhvaćen u laži, jer svjetski stručnjaci i mediji primijetili su neke nelogičnosti oko njihove slavodobitne vijesti o uspješnom lansiranju i povratku majmuna iz svemira.

U ponedjeljak je iranska televizija objavila kako je ta zemlja uspješno lansirala majmuna u svemir te da je on sigurno prizemljio pri povratku na površinu. Čitav događaj tad je popraćen s umjerenom skepsom, jer se nije jedanput dogodilo da iranske vlasti 'uljepšavaju' izvještaje o svojim (ne)uspjesima, prenosi popsci.com.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Iran lansirao majmuna u svemir!

Zapadne zemlje više zabrinjava tehnologija iza lansiranja te suborbitalne rakete, jer osim što može poslati primata u svemir, može se iskoristiti i za uporabu nuklearnog oružja.

No, pravi je problem u tome, piše britanski Telegraph, kako majmun kojeg su lansirali i onaj kojeg su prikazali nakon slijetanja, ne sliče jedan drugom. Ovom potonjem nedostaje bradavica iznad oka, a originalni majmun imao je i svjetliju dlaku.

Osnivač neprofitne organizacije Space Israel pretpostavlja kako je originalni majmun vjerojatno umro od infarkta tijekom lansiranja ili leta te da 'pokus zapravo nije prošao dobro'.

Međunarodni promatrači donijeli su dva zaključka - ili majmun nije preživio let, ili se sam let zapravo nikad nije niti dogodio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene