Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjive satelitske snimke

Iran: Agencija za atomsku energiju želi ući u vojni kompleks

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nuklearni inspektori UN-a ponovno će tražiti pristup vojnom postrojenju Parchin na razgovorima s Iranom ovoga tjedna, ali izgledi za pronalaženje bilo kakvih dokaza istraživanja u svrhu izrade atomske bombe su jako mali jer je lokacija "očišćena", izjavili su zapadni diplomati i stručnjaci.

Obilazak kompleksa Parchin postao je prioritet za Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) koja pokušava završiti svoju istragu navoda da Iran radi na razvoju atomske bombe. Iran te optužbe niječe.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Pozivajući se na satelitske snimke, zapadni diplomati su izjavili da je Iran srušio neke manje zgrade u postrojenju Parchin u očitom pokušaju da ukloni inkriminirajuće dokaze s te lokacije gdje se, kako vjeruje IAEA, provode nuklearni testovi.

>> Iran ne odustaje od obogaćivanja urana na 20 posto

Razgovori između IAEA-e i iranskih dužnosnika, koji bi se trebali održati u petak u Beču, mogli bi dati posljednju šansu Teheranu da utječe na sadržaj novog izvješća ako odluči napraviti ustupak glede pristupa postrojenjima, dokumentima i dužnosnicima. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene