Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak prekida odnose s vojskom SAD-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveća sunitska stranka Hamas al-Irak objavila je da je zamrznula odnose s Amerikancima nakon što je dan ranije u zračnom napadu poginuo njihov član u Falluji, zapadno od Bagdada.

Islamska stranka odlučila je prekinuti službene odnose s američkim civilima i vojnicima sve dok ne primi objašnjenja i isprike američkog zapovjedništva, objavila je stranka. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon

>> Atentat na konvoj ministra rada

>> Britanska vojska više nije potrebna u Iraku

U subotu je više stotina ljudi prosvjedovalo tražeći oslobađanje privedenih i istragu o incidentu, javljaju agencije.
Tijekom pretrage u petak u Faluji, ubijen je jedan muškarac, a pet osoba je privedeno, objavila je stranka, dok američka vojska tvrdi da je uhitila čelnika stranke kojega drži odgovornim za obuku terorista.

Faluja u pokrajini Abar, bila je 2004. godine poprište dvaju najtežih sukoba između američkih snaga i sunitskih pobunjenika, a mir je zavladao kada su plemena, zahvaljujući financijskoj pomoći, počela surađivati s američkim vojnicima krajem 2006.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene