Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanska vojska više nije potrebna u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prisutnost britanskih vojnika više nije potrebna da bi se zajamčila sigurnost u Iraku i oni će se morati vratiti kući, rekao je irački premijer Nouri al-Maliki u razgovoru objavljenom u The Timesu.

'Zahvaljujemo im za ulogu koju su odigrali, ali mislim da njihova prisutnost u Iraku nije nužna za očuvanje sigurnosti i nadzor' zemlje, rekao je irački premijer. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

>> Britanska vojska u Iraku do 2012.

'Možda će nam biti potrebno njihovo iskustvo u uvježbavanju vojnika i na nekim poljima tehnologije, ali neće nam biti potrebni kao vojna snaga'.

Maliki je kritizirao britansku odluku o povlačenju snaga iz Basre nakon predaje dužnosti iračkim vojnicima i razmještanju vojnika u zračnoj luci smještenoj izvan grada, smatrajući je preuranjenom.

Osim toga, kritizirao je i sporazum između Britanaca i Mehdijeve vojske pod vodstvom Moqtade Sadra kako bi prekinula napade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene