Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak osudio američko špijuniranje premijera Malikija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračka je vlada jučer upozorila da će se njezini odnosi s američkim obavještajnim sužbama pokvariti ako se točnim pokaže izvještaj prema kojem je SAD špijunirao iračkoga premijera Nurija al-Malikija.

"Ako je to točno, baca sjenu na buduće odnose s takvih ustanovama", rekao je o CIA-i glasnogovornik Ali al-Dabbagh.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

"Osim toga, to pokazuje da se institucije u SAD-u na isti način upotrebljavaju za špijuniranje prijatelja i neprijatelja", dodao je.

U knjizi koja uskoro izlazi pod naslovom "Rat iznutra: tajna povijest Bijele kuće od 2006. do 2008.", novinar Washington Posta Bob Woodward tvrdi da je SAD špijunirao al-Malikija i ostale visoke iračke dužnosnike.

Knjiga izlazi u ponedjeljak i u petak je Post objavio članak o njoj.

Iračka vlada kani postaviti to pitanje Sjedinjenim Državama i tražiti objašnjenje, rekao je al-DAbbagh.

Woodward je poznat po svojem istraživačkom novinarstvu, ali i po oslanjanju na anonimne izvore. Slavu je stekao izvještavanjem o skandalu Watergate koji je 1974. doveo do ostavke tadašnjeg američkog predsjednika Richarda Nixona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene