Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iračko veleposlanstvo optuženo za zloporabu u izdavanju putovnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračkog veleposlanika u Švedskoj pozvao je švedski ministar vanjskih poslova da se očituje u svezi s napisima u tisku u kojima se tvrdi da je njegovo veleposlanstvo izdalo 26.000 putovnica, neke i neiračanima, prekoračivši svoje ovlasti.

Veleposlanik Ahmad Bamerni "pozvan" je tijekom dana, dodao je za AFP glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Andre Mkandawire, istaknuvši da nije riječ o opozivu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo morate znati Što trebate učiniti ako ste izgubili dokumente? Prvi je korak najvažniji Nathalie Rayes (L), njezina majka i Kamala Harris (D) U Washingtonu Tko je nova američka veleposlanica u Hrvatskoj? ''Odlučila je još jednom služiti u ime naroda naše zemlje''

U broju od srijede, besplatni dnevni list Metro piše da je iračko veleposlanstvo u Stockholmu izdalo oko 26.000 putovnica u dvije zadnje godine, ne posjedujući dovoljno točne podatke o vlasnicima.

Kako navode zaposlenici švedskog useljeničkog ureda, a prenosi list, tražitelji azila iz Sirije, Irana, Turske i Libanona obaviješteni su da mogu zatražiti iračku putovnicu u iračkom veleposlanstvu u Stockholmu.

Tražitelji azila nisu morali imati putovnicu po dolasku u Švedsku, kako navodi useljenički ured.

Švedski ministar za useljeništvo Tobias Billstroem treba o toj aferi razgovarati s norveškim ministrom rada i socijalne skrbi tijekom svog posjeta Oslu u srijedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene